Preporučujemo

Robne marke

Rezultat pretrage

Ubrzaj svoj računar

Datum objave: 06.04.2020
(3 ocene)
Ubrzaj svoj računar


Ukoliko niste zadovoljni brzinom vašeg desktop ili laptop računara, tj. brzinom pokretanja operativnog sistema i učitavanja programa, a kupovina savremenijeg računara nije opcija, rešenje problema je nabavka brzog i povoljnog SSD uređaja.

SSD je uređaj koji će u vašem računaru zameniti zastareli, spori hard disk (HDD) i omogućiti neuporedivo brži rad računara. Najbolje od svega je što se SSD može ugraditi u svaki računar, umesto postojećeg hard diska, a može se koristiti i u kombinaciji sa postojećim hard diskom - ukoliko unutar računara postoji mesto za oba uređaja.

Za razliku od tradicionalnih hard diskova, kojima je potrebno izvesno vreme da postignu odgovarajuću brzinu rotacije kako bi se pristupilo podacima koji su na njih snimljeni, SSD uređaji omogućavaju momentalan pristup podacima i neuporedivo brže čitanje i snimanje podataka. Drugim rečima, SSD-ovi ne sadrže pokretne, mehaničke elemente, već se umesto njih koriste memorijski čipovi koji imaju neuporedivo naprednije performanse u odnosu na magnetne ploče koje se nalaze unutar hard diskova.

SSD-ovi su i primetno praktičniji i pouzdaniji od hard diskova jer su znatno tolerantniji na vibracije i potrese, što ih čini idealnim izborom za laptop računare. Pored toga, manje se zagrevaju u odnosu na hard diskove, što pozitivno utiče kako na sam SSD uređaj tako i na druge komponente vašeg računara. Potpuno su nečujni u radu, a troše i manje energije, pa će vlasnici laptop računara primetiti i dužu autonomiju baterije. Kako biste se bolje upoznali sa karakteristikama i prednostima SSD uređajima, predlažemo vam da na Gigatron Blogu pročitate tekst "Ubrzajte svoj računar, ali stvarno".

U ponudi kompanije Gigatron vas očekuje veliki izbor SSD uređaja svih kapaciteta i vrsta, uključujući standardne SATA SSD uređaje širine 2,5 inča, kao i naprednije M.2 SSD uređaje.Pitanja i odgovori

  • Unesite kod

Pratite nas na društvenim mrežama: